SEO Nedir ? Genel Hatlarıyla SEO - Yapılış Amacı

  Günler geçtikçe ve teknoloji, internet dünyası geliştikçe yeni yeni şeyler türemeye başlamıştır. Yakın zamanda yani bi' 7-10 sene öncede SEO popüler bir şekilde sektöre giriş yapmış, şimdiki zamanımızda da en popüler zamanını yaşamış, yaşamaya da devam etmektedir. SEO, İngilizcesiyle ''Search Engine Optimization'' yani Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelmektedir.

SEO Nedir ?

SEO Nedir ? Genel Hatlarıyla SEO

  SEO bahsettiğimiz gibi arama motoru optimizasyonu anlamına gelir. Google'da bir şeyi aradığınızda  genellikle size ilk sayfada 10 farklı içerik, site sunar. Bu sitelerin bir tanesi ilk sıradadır ve biz genellikle ona gireriz. Peki o site neden ilk sırada hiç düşündünüz mü ?

  Google siteleri sıralarken belli başlı faktörlere göre sıralar, sitelerin Google gözünde iyi görünmek ve kullanıcı deneyimini arttırmak için yaptıkları çalışmalara SEO denir. Siteyi arama motorlarına uygun optimize ederek yüksek sıralarda yer almasını sağlamak genel amacı taşır.

SEO'nun Amacı Nedir ?

  İnternet sitesi sahiplerinin en büyük amaçlarından biri sitenin gün içinde pek çok kullanıcı tarafından ziyaret almasını sağlamak (hit) ve sitenin adını duyurarak meşhur yapmaktır. İşte bu noktada internet sitesi sahiplerinin yardımına SEO koşar.

  Siteniz Google'daki farklı arama sorgularında iyi sıralarda yer alıyorsa o kelimeyi Google'da aratan ziyaretçiler sitenize muhakkak girecektir. Buda size ek ziyaretçi olarak dönmektedir. Farklı farklı sitenizle ilgili kelimelerde yüksek sıralarda yahut ilk sayfada yer alırsanız alacağınız ziyaret artacaktır. Arama sonuçlarından aldığınız ziyaretlere de organik ziyaretçi adı verilmektedir.

  İşte SEO'nun amacı budur, genel olarak sitenizin pek çok kullanıcı tarafından bilinmesini sağlamak için arama motorlarındaki sorgulanan kelimelerde üst sırada yer almak.


SEO Kaça Ayrılır ?

  SEO site içi ve site dışı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. İleriki makalelerimizde bunlardan sıkça bahsedeceğiz, ayrı makale olarak da açıklayacağız. Ancak kısa olarak açıklamak gerekirse :

  Site içi SEO sitenin Google'ın istediği site nasılsa ona uyarak düzenlenmesidir. Örneğin Google hızlı siteleri sever ve arama motorlarında üst sıralarda yer aldırtır. O nedenle siz de hızlı siteye sahip olmak için çabalamalı ve gerekirse optimizasyonlar yapmalısınız.

  Site içi SEO'nun daha bunun gibi pek çok farklı kriteri bulunmaktadır.

   Site dışı SEO ise genel olarak backlink ve sosyal medyadan ibarettir diyebiliriz. Backlink bir başka site tarafından sitenize verilen link veya herhangi bir kelimeden sitenize verilen linklerdir. Geniş bir kavram olduğundan fazla açıklamayacağım.

  Sosyal medya kullanımına gelecek olursak Google sosyal medya destekli siteleri çok sever.

SEO Nedir ? SEO'nun Yapılış Amacı Nedir ? konulu makalemizden bu kadar. Makale hakkında sorularınız varsa yorum kısmından bizlere sorabilirsiniz, hepinize iyi günler diliyoruz.

Yorum Gönder