Backlink Türleri - Belli Başlı Backlink Çeşitleri Nelerdir ?

  Sitenin site dışı seosunun temelini oluşturan backlinkler bir site için büyük önem taşımaktadır. Alacağınız düşük profilli backlinkler sitenize fayda yerine zarar verirken yüksek profilli backlinkler ise sitenize yükselme yaşatır. Peki bu backlinkler tür olarak kaça ayrılır ? Backlink çeşitleri nelerdir ?

Backlink Türleri - Backlink Çeşitleri

backlink  türleri

Link Yapısı Bakımından

Dofollow Link

  Dofollow link bir siteden sitenize verilen ve o sitenin size referans olduğunu belirten bağlantılardır. Bir site size dofollow link veriyorsa o site size seo kalitesi ile destek veriyor demektir, yani siz o sitenin kalitesinden faydalanırsınız.

Nofollow Link

  Nofollow ise dofollowun tam aksine, size nofollow link veren site size seo kalitesi bakımından kefil olmaz yani siz o sitenin kalitesinden faydalanamazsınız.

Dofollow mu Nofollow mu Daha Sağlıklı ?

  Her ikiside diyebiliriz. Her ne kadar açıklamaya göre nofollow etkisiz gibi görünsede Google tarafindan doğal bağlantılar olarak algılanmaktadır. Dofollow bağlantılar ise eğer aşırıya kaçınılırsa yapay(ücretli) bağlantılar olarak algılanmaktadır. 

  İkisini de dengeli yürütmek en iyisidir diyebiliriz. Ancak siz domain kalitenizi ve diğer belli başlı değerlerinizi arttırmak istiyorsanız sitenin kalitesinden fayda almak amaçlı dofollow link almanız gerekmektedir. 

  Sadece belli başlı dönemlerde dofollow link almayın. Bir düzene yayın bunu, örneğin ayda 4 tane alın, 2 tane alın. Ama gidip de bir günde 4 tane alıp o ayın geri kalan zamanlarında hiç almazsanız bu anormal olarak algılanacaktır. Kısacası düzenlilik önemli.

Backlink Çeşitliliği

  Backlink çeşitliliği açısından alabileceğiniz farklı farklı link çeşitlerini aşağıda listeledik.

1. Footer Backlink
2. Tanıtım Yazısı
3. Yorum Backlink
4. Resim Backlink
5. Profil Backlink
6. Forum Backlink
7. Wiki Backlink
8. Edu/Gov Backlink

  Backlink Türleri - Backlink Çeşitleri başlıklı makalemiz hakkındaki düşüncelerinizi yorum kısmından belirtirseniz memnun oluruz, ayrı zamanda sorularınızı da belirtebilirsiniz. Hepinize iyi günler.

Bundan önceki makalemiz Backlink Analizi konulu makalemizi de okumanızı tavsiye ederiz.


1 yorum:

Yorum Gönder