Breadcrumbs Nedir ? Kullanımı ve SEO için Önemi

  Google'ın siteleri sıralarken site içi ve site dışı seo faktörlerinden yararlandığını SEO Nedir ? Genel Hatlarıyla SEO başlıklı makalemizde bahsetmiştik. Site içi SEO kriterlerini baktığımızda pek çok kriter mevcut. SEO Depom olarak bunları size tek tek açıklamaya gayret edeceğiz. Breadcrumbs Nedir ? Breadcrumbs Kullanımı ve Önemi başlıklı makalemizde Breadcrumbsa değineceğiz.

Breadcrumbs Nedir ?


  Google siteleri sıralarken daima kullanıcı deneyimini göz önünde bulundurur. Breadcrumbs da kullanıcı deneyimi açısından önemli bir faktördür.

  Breadcrumbsu sitenin herhangi bir sayfa/makalesinin üstündeki navigasyon olarak tanımlayabiliriz. Kullanıcının o sayfaya nereden geldiğini ve şuan nerede olduğunu bilmesi için önemli bir faktördür. Google da site içi seo kriterleri için Breadcrumbsu önemser.

Örnek Breadcrumbs Yapısı

Ana Sayfa > Webmaster > Breadcrumbs Kullanımı

Breadcrumbs Kullanımı

  Wordpress tabanlı sitelerdeki bazı temalarda varsayılan olarak gelmektedir. Gelmese bile bazı eklentiler ile kullanımı sağlanabilir.
 
  Bloggerda da çoğu temada breadcrumbs mevcut, örneğin şuan bizim temamızda mevcut (en üstte bakabilirsiniz). Varsayılan olarak bu özelliğin gelmediği temalarda birkaç kod yardımıyla breadcrumbs kullanımı sağlanabilir.

  ' Breadcrumbs Nedir ? Breadcrumbs Kullanımı ve SEO için Önemi ' başlıklı makalemiz hakkında sorularınız ve görüşleri yorum kısmında belirtmeyi unutmayın, hepinize iyi günler.

Yorum Gönder