Backlink Analizi Nedir ? Backlink Analiz Araçları


Öncelikle backlink nedir sorusu ile başlayalım.

 Backlink : Kendi sitenizi arama motorları üzerinde daha üst sıraya çıkartmak için yapılan, başka bir site üzerinde kendi sitenizin linkinin bulunmasıdır. Kaynak kodlara, footer kısmı, banner kısmı yada yazı içerisinde olmak üzere çeşitli yerlerde bulunabilir. Sağlıklı Backlink yapıldığında siteniz arama motorlarında illa ki üst sıraya çıkacaktır. Fakat önüne gelen her siteden Backlink alan kişilerin sitesi iyiye gitmediği gibi kötü durumda olacak ve arama motorlarında sıralama kaybedecektir.   İkinci kısıma gelecek olursak,

  Backlink Analizi nedir sorusunu cevaplayalım. Backlink analizi ise bu üst taraftaki backlink işlemini sağlıklı olmasını sağlamak için araştırma yapmaktır. Sitenin konusu ve alexa sıralamasını göz önünde bulundurarak diğer siteleri inceleyerek aynı kategoride olmak şartıyla uygun siteyi bulup seçmektir.

backlink analizi


 Hangi sitelerden backlink almalıyım ?

  • Backlink almak istediğiniz site kesinlikle sizin site içeriğinizle aynı kategoride olmak zorundadır. Aksi halde aldığınız backlink hiçbir işinize yaramayacaktır.
  • Backlink alacağınız sitenin asla arama motorları tarafından ban yememiş olması gerekir. Eğer bu işlemi ceza alan siteler üzerinden gerçekleştirirseniz, sıralamanız artmayacak tam tersine düşecektir.
  • Diğer sitenin sizin sitenize oranla alexa sıralaması ve ziyaretçi gibi istatistikleri  daha yüksek olmalıdır.
  • Backlink alımları düzenli olmalıdır. 3-4 ayda bir alacağınız backlink sitenize önemli derecede sıralama kazandıracaktır.
Şimdi size bir kaç adet Backlink Analizi yapabileceğiniz sitelerden bahsedelim.

1- Ahrefs

ahrefs backlink analizi


  Size ücretli ve ücretsiz olarak 2 seçenek sunar. Ücretsiz üyeliklerde 5 adet sorgu hakkınız vardır. Sosyal medya paylaşımlarını, backlink sayılarını, ve bölgesel yüzdelik oranlarla link alınan ülkeler görsel olarak sunulmaktadır. Bunun dışında sitelerdeki toplam backlink sayısını grafik olarak sunmaktadır.

2-Reknova


  Backlink analizlerin yanı sıra tamamen ücretsiz olan bu internet sitesi kelime yoğunluğu aracı, meta-tag Analizi, Google pozisyon analizi ve pagerank analiz gibi seçeneklerde sunuyor. Backlink analizi yapıldığında karşınıza yapan sitenin linki ve alexa sıralaması bilgileri karşınıza tablo halinde geliyor.

3-Web Seo Analytics


  Webmasterlar'a sunulan bir nimet olarak nitelendirilebilir bir site. Seo çalışmaları ve seo araçları üzerine kurulan bu site size günlük olarak sorgu sayısı hakkı tanıyor. Seo için tüm ihtiyaç duyulacak verilerin yer aldığı bu site net sonuçlara yakın bilgiler sunması ile birlikte herkesin dikkatini üzerine çekiyor. 10 gün ücretsiz olarak hizmet eden bu servis devamı için küçük bir bütçe ile aylık olarak hizmet sunmaya devam ediyor.

Ayrı zamanda bir önceki makalemiz backlink alma yöntemleri makalemizi de okumanızı tavsiye ederiz.

Backlink analizi konusunda sormak istedikleriniz varsa hepsini yorum kısmına SEO Depom olarak bekliyoruz.
 

Yorum Gönder